Standpunten v.2

Partij voor Bèta en Medische Studenten

1681711200

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Verkiezingen

Standpunten

Onderwijs

  • Digitaal onderwijs biedt veel flexibiliteit aan studenten, maar fysiek onderwijs heeft ons voorkeur. Wij willen de vrijheid van digitaal onderwijs voor de toekomst behouden, maar de universiteit moet dit met meer aandacht en logica uitvoeren. Geen tal van verschillende platformen en website, en niet eindeloos hoorcolleges recyclen.
  • Studeren aan onze universiteit betekent een bredere blik krijgen dan je eigen opleiding. Wij willen samenwerking van faculteiten binnen geschikte vakken. Dit heet interprofessioneel leren. Je leert van elkaars vakgebieden, zoals bijvoorbeeld bijGezondheidsrecht en multidisciplinair AI-onderzoek en onderwijs.

Studentenwelzijn

  • De universiteit moet de fysieke en mentale gezondheid van studenten bevorderen. De vrouwelijke student mag wel ondersteund worden door de universiteit: tampons en maandverband moeten gratis worden aangeboden in alle wc’s van universiteitsgebouwen.

Studiefaciliteiten

  • Er zijn veel samenwerkingsopdrachten, maar de huidige studieplekken zijn voornamelijk stilteplekken. Dat maakt overleggen en samenwerken erg lastig. Wij willen dat er meer groepswerkplekken beschikbaar komen in alle universiteitsgebouwen.
  • Digitaal onderwijs is een onlosmakelijk deel geworden van je studie: adequate voorzieningen horen hierbij. Wij willen beschikbaarheid van Eduroam in de binnenstad en een altijd werkend en gebruiksvriendelijke leerplatform.

Medezeggenschap

  • De medezeggenschap is een onzichtbaar en vage term voor veel studenten. Terwijl de studenten in de raden bepalen hoe jouw onderwijs eruit ziet.  Wij willen de medezeggenschap zichtbaar en laagdrempelig maken door studenten actief te betrekken bij actuele thema’s. Zoals door thema-avonden waar elke student naar toe kan en door actief terugkoppeling te geven aan de opleidingen. Raadsleden moeten hun mening baseren op de input vanuit de studenten om hen goed te kunnen vertegenwoordigen in de medezeggenschap.   

Internationalisering

  • De Universiteit Leiden heeft het thema internationalisering hoog in het vaandel. De studenten merken daar weinig van. Wij willen een duidelijk internationaliseringsplan waarbij studenten in hun studie de internationale invloeden direct terug zien. Dit kan door digitale international classrooms met anderen universiteit en meer uitwisselingen.
  • Als je graag naar het buitenland wilt tijdens je studie is er een oerwoud aan informatie. Wij willen meer mogelijkheden om internationale ervaring op te doen tijdens je studie met betere begeleiding al vanaf het eerste jaar in je studie. Daarnaast moet het makkelijker worden om jouw buitenlandervaring te realiseren en moet er een duidelijk informatie platform worden ingericht.

Volg vooral onze socials!